Voor professioneel dieetadvies en -begeleiding
 Bel  06  140  47  609 

Ervaringen

Breda, 16 juli 2019

Om wat kilo's af te vallen ben ik via de huisarts terecht gekomen bij Sandra. Het eerste gesprek was uitgebreid, waarin ze gelijk mijn knelpunten benoemde. Ze stuurde me een dieetadvies toe. Na 8 weken had ik mijn streefgewicht bereikt. Ook daarna ben ik nog een paar keer terug geweest. Soms is het lastig om mijn gewicht vast te houden. Maar door dan de adviezen er weer te pakken en wat strenger voor mezelf te zijn lukt het me om balans te houden. 

E....


Breda 6 november 2016

Een jaar geleden heb ik gehoord dat ik diabetes heb. Van de verpleegkundige van de huisarts had ik een lijstje meegekregen met voedingsmiddelen die wel en niet goed waren. Een jaar lang ben ik op mijn voeding aan het letten. Ik hoef gelukkig niet af te vallen, want heb een goed gewicht. De medicatie werd steeds opgehoogd, want de bloedwaarde waren steeds niet goed. Bij de laatste afspraak heb ik de verpleegkundige gevraagd of ik zelf niet iets extra's kan doen, ipv steeds medicatie te verhogen. Ze verwees me door naar een diëitste. Sandra heeft me uitgelegd waar ik in de voeding op moet letten, hoe ik de etiketten moet lezen en suikers verder kan minderen zonder honger te hebben. Ik voel me nu veel zekerder. Haar motivatie zorgde er ook voor dat ik sinds kort aan het sporten ben en ik vind het nog leuk ook. Ik verwacht dat binnenkort mijn bloedglucosewaarde gedaald zullen zijn en hopelijk is minder medicatie nodig.

Groet, M.

------------------------------------------------------------------------------------------

Breda 25-07-2016

  

Zo'n jaar of 12 geleden werd er bij mij suikerziekte, diabetes 2, geconstateerd. Al snel, na een maand of 2 moest ik insuline gaan spuiten. Ik was destijds onder behandeling bij een specialist en kreeg ook hulp van een diëtiste. Ik leerde veel over koolhydraten en ging mij er iets meer in verdiepen. In de loop der jaren moest ik toch meer en meer gaan spuiten, wat tot gevolg had dat ik ook meer aankwam. Meer spuiten betekent meer aankomen, aankomen betekent meer spuiten. Een vicieuze cirkel waar je in zit.

2,5 jaar gelden lukte het mij eindelijk te stoppen met roken. Top! Ik dacht dat ik mijn gewicht wel onder controle kon houden. Niets was minder waar. Ik kwam binnen een half jaar nog eens extra 6 kilo aan.  Na 1,5 jaar gestopt te zijn met roken en een suiker die steeds aan de hoge kant bleef kwam ik weer bij de praktijk ondersteunster van mijn huisarts. Ze vroeg me hoe lang het geleden was dat ik bij de diëtiste was geweest. Ik vertelde haar dat, dat wel zo'n 11 jaar geleden kon zijn. Ze vroeg me of ik het wilde proberen om mbv de diëtiste mijn suiker naar beneden te krijgen. Ik zei dat ik het wel wilde proberen maar dat ik er echt niet iedere week heen wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Na mijn bezoek aan de diëtiste kreeg ik al heel snel een voorbeeld van een dagschema met een variatielijst toegestuurd. Ik ben de volgende dag direct begonnen. Na 3 maanden was ik 12 kilo kwijt. Ik kon het gedurende die tijd heel goed volhouden. Niet maar 1 pinda, 1 wijntje of iets anders gezondigd. Na mijn vakantie, je dieet strikt aanhouden in je vakantie is dan erg moeilijk, ben ik weer verder gegaan met als resultaat dat ik na weer 3 maanden nog eens 8 kilo kwijt ben geraakt. Totaal 20 kg dus.

Ik vind de veranderde eetgewoonte super goed vol te houden. Er zijn legio mogelijkheden om lekker te eten. Een keer zondigen kan maar dan gelijk weer terug op je dieet.

Ik heb er zo ontzettend veel voor terug gekregen door te stoppen met roken en door het dieet aan te houden. Ik voel me fit, bewegen gaat veel makkelijker, geen pillen meer voor de hoge bloed druk, insuline van 76 eenheden naar op dit moment 20 eenheden. Geen opgezette voeten meer en veel minder transpireren. Mijn huidskleur is veel beter. Mijn huis en ik stinken niet meer naar rook en mijn kleding staat veel leuker. En dat alles gaat gepaard met veel complimenten.

Genoeg reden dus om het vol te houden!

-------------------------------------------------------------------------------------------