Voor professioneel dieetadvies en begeleiding
 Bel  06  140  47  609 

Nieuws

In 2018 is dieetadvisering opgenomen voor 3 uur in de basisverzekering.  Diverse aanvullende verzekeringen vergoeden nog extra dieetadvisering.  

 https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx


---------------------------------------------------------------------------------------

In juni 2017 staan een aantal voorlichtingsbijeenkomsten op de planning. De bijeenkomsten worden gehouden op de locatie:

Praktijkhuis Poolseweg, Poolseweg 94 te Breda. Tijdstip 16.00-17.00 uur. Kosten 10 euro (tenzij anders bij de bijeenkomst is aangegeven) 

6 juni: Klaar voor de zomervakantie? Uitleg over het effectieve proteïne dieet. GRATIS

13 juni: Wat is sportvoeding?

20 juni: Diabetes, omkeerbaar?

27 juni: Gezond oud worden met goede voeding.

U kunt zich aanmelden voor de ze bijeenkomsten via onze onlineagenda (Afspraak maken) of bellen naar 06-140 47 609 of een email sturen naar info@dieetvoorlichting.nl

 ---------------------------------------------------------------------------------------

dec 2016

Tussen kerst en nieuwjaar is onze praktijk gesloten. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen, dan kan u onze voice-mail inspreken of een mail sturen. Wij bellen/mailen u eind van de week terug. In onze online agenda is het mogelijk om zelf een afspraak in onze agenda te zetten. 

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gezond 2017!

----------------------------------------------------------------------------------------

dec 2016

Afslankprogramma januari 2017

Bent u voornemens om in januari aan uw gewicht te werken? Weet u niet goed hoe dit aan te pakken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake op maandag 2 januari. Maak gebruik van onze online agenda en kies voor 'gratis intake'. Wees er snel bij, want vol = vol. Iedereen krijgt op 2 januari een leuke goodie-bag mee naar huis!

Wil je meer informatie: mail naar info@dieetvoorlichting.nl


nov 2016

Nieuwe locatie

We sluiten ons aan bij de grote thuiszorgwinkel in Breda, nl Mediplus op de Ettensebaan. Op maandagochtend zal er spreekuur gegeven worden. Het spreekuuur in MC Magnolia komt hierdoor te vervallen. 

Iedereen die in januari op intake gesprek bij ons bij Mediplus komt, ontvangt een goodie-bag. 


okt 2016  ------------------------------------------------------------------------------

Gezondheidscheck  

Hoe gezond en vitaal bent u? 

Laat u gezondheid in kaart brengen door de diëtist! 

De standaard check bestaat uit:

* vragenlijst voeding, leefstijl en ziekte

* meten: lengte, gewicht, buikomvang

* BIVA meting: meting van lichaamssamenstelling (voedingstoestand, vochthuishouding, vetmassa, spiermassa)

* bloeddruk meting

* handknijpkracht

De gezondheidscheck duurt ongeveer 45 minuten.

De uitslag van de check wordt gelijk mondeling besproken. 

Kosten gezondheidscheck: 45 euro

Optioneel: uitgewerkt schriftelijk advies: 30 euro. 

sept 2016 -------------------------------------------------------------------

Diëtist in de supermarkt

Een fysiotherapeut gaat met zijn cliënten oefeningen doen in de sportzaal. Wij als diëtisten willen ook graag naar de 'werkvloer'. Daarom zullen we vanaf nu 2 mogelijkheden aanbieden:

* supermarktconsult: De supermarkt is DE plek om samen te kijken naar gezonde productkeuze en etiketten lezen. Met behulp van uw boodschappenlijst gaan we de schappen in de supermarkt langs. Zo ontvangt u heel gericht en persoonlijke informatie! 

* Keukenconsult: Samen met de diëtist in uw eigen keuken een maaltijd bereiden. 

Kosten: Standaard consult tarief met uittoeslag (zie Tarieven en vergoeding ). 

sept 2016---------------------------------------------------------------

Presentatie Prodimed

Wat kan Prodimed voor jou betekenen? 

Op maandagochtend 10 oktober wordt een presentatie gegeven over het Prodimed dieet. Interesse? Laat het even weten via het contact formulier. 

Aanvang 9.30 uur

Locatie: PMC Heusdenhout, Wilderen 2 te Breda

Kosten: gratis. Vergeet niet van te voren aan te melden!


-------------------------------------------------------------

19 september is het de dag van de diëtist.

Zie onderstaand filmpje voor informatie over de diëtist.

https://www.anym.nl/nvd/player/8x4

___________________________________________


Voorlichtingsavond 'SUIKERVRIJ ?!?'

Op woensdagavond 14 september 2016 bent u welkom op de voorlichtingsavond over gezond eten zonder suiker. 

Linda Boot geeft een presentatie waarin o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: Wat vind de media? Wat zijn suikers? Waarin zit suiker en hoe lees ik het etiket ? Wat zijn de gevolgen? Hoe eet ik suikervrij? Al met al een interessant thema voor ieder die gezond wil eten, aan zijn gewicht wil werken of diabetes heeft. 

Aanvang: 19.30 uur

Eindtijd: 21:00 uur

Locatie: PMC Heusdenhout, Wilderen 2 te Breda

Onkostenvergoeding: 2,50 euro. Graag vooraf aan melden d.m.v. het versturen van een e-mail naar info@dieetvoorlichting.nl of bellen naar 06-14047609 (vermelden naam, tel en e-mail). 

--------------------------

Voorlichtingsavond GEZONDE VOEDING 'DE NIEUWE SCHIJF VAN VIJF'

Op woensdagavond 22 juni 2016 houden wij een voorlichtingsavond over gezond eten met de schijf van vijf. U bent van harte welkom!

Tijd: 19.30-20.45 uur

Locatie: PMC Heusdenhout, Wilderen 2 te Breda

Kosten: geen. Wel vragen we u vooraf aan te melden d.m.v. het versturen van een e-mail naar info@dieetvoorlichting.nl of te bellen naar 06-14047609 (vermelden naam, tel en e-mail). 

-------------------------

Diëtiste Lianne Hartman stopt per 19 mei met haar werkzaamheden binnen onze praktijk. Ze heeft een fulltime arbeidscontract aangeboden gekregen bij haar andere werkgever. Wij wensen haar veel geluk en succes toe met haar nieuwe baan!

Lotte Wouters zal haar werkzaamheden overnemen.  

-------------------------

Leuke en positieve reacties bij de voorjaarslunch! Op 19 april hebben wij de lunch verzorgd voor de medewerkers van de huisartsenpraktijken bij gezondheidscentrum Kapelhof. Samen konden ze proeven van diverse lunchgerechten, welke pasten binnen verschillende diëten en vakken van de schijf van vijf.

 

Samen bewegen is leuk en gezond. De Bas van Goor Foundation heeft het initiatief genomen om landelijk de nationalediabeteschallenge te organiseren. Samen met de fysiotherapeuten van PMC Heusdenhout doen wij mee met deze Challenge. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Meer informatie en inschrijving: via http://www.nationalediabeteschallenge.nl/breda/

 

 

 

 

 

----------------

Van 25 Januari t/m 10 juni 2016 volgt Annemarieke Titsing haar paramedische stage bij ons in de praktijk. Annemarieke heeft hiervoor de opleiding zelfstandig werkend kok gevolgd en een aantal jaren als kok gewerkt. Ze is heel creatief in de keuken en het bedenken van lekkere en gezonde recepten. Tijdens haar stage zal ze regelmatig een lekker recept op onze Facebook pagina plaatsen!

In het begin van de stage zal Annemarieke meekijken met de spreekuren. Met als doelstelling om aan het eind van de stage zelf de dieetadviezen te geven. Na haar stage kan ze aan het werk als afgestudeerd diëtiste.

 

---------------

Onze sportdiëtisten Lianne en Sandra zijn sinds september 2015 aangesloten bij de Medische Commissie van de atletiekvereniging Sprint te Breda

Wilt u graag begeleiding of persoonlijk sportvoedingsadvies? Maak een afspraak via onze online agenda of bel naar 06-14047609. 

 

1624