Voor professioneel dieetadvies en begeleiding
 Bel  06  140  47  609 

Is diabetes mellitus type 2 omkeerbaar?

De inzichten bij voeding bij diabetes zijn de afgelopen jaren veranderd. Voor de patiënt betekend dit vaak een wirwar aan informatie en tegenstrijdige adviezen. Mag ik nu wel roomboter en volle melk? Moet ik al mijn brood en aardappelen weglaten?

Een eenduidig antwoord is er niet op bovenstaande vragen. Indien de cliënt kiest voor een streng koolhydraatarm dieetprogramma, kan hij beter geen brood een aardappelen meer eten. Echter afhankelijk van zijn gewicht (energiebehoefte), andere ziektebeelden, smaak, overige voeding, wordt gekeken of volle, halfvolle of magere melk een betere keuze is.

Tijdens een intake gesprek inventariseert de diëtist welk type dieet het beste bij uw patiënt past. Dit is zeer afhankelijk van motivatie, coping stijl, huidige leefstijl, cognitie, medicatie diabetes en andere ziektebeelden, lichaamssamenstelling, smaak enz.

Sommige cliënten gebruiken zoveel suikerrijke voedingsmiddelen en dranken, dat het vervangen hiervan al goed resultaat oplevert om de bloedglucosewaarde te verbeteren.

En ook wij kunnen u mededelen dat cliënten met ons strenge koolhydraatarme dieetprogramma zeer goede resultaten boeken! In samenwerking met de praktijkondersteuners zijn soms enorme insuline- eenheden afgebouwd. Dus toch omkeerbaar?